House NM Varese

THIS WOODEN HOUSE, HIGHLY EFFICIENT FROM THE ENERGETIC POINT OF VIEW, IS DESIGNED ACCORDING TO BIO-ECOLOGICAL CRITERIA.

The Val Ceresio is, from the environmental point of view, beautiful and rich in vegetation. The house is situated on a slope with the best exposure and opens up the sun and the landscape, making it enter through large windows . The solid base, designed with wooden X- LAM and natural materials, is a compact form and pure, carved with the decision by the cuts that organize the entrance, the double-height loggia, the terrace and characterize prospects . The dialogue between the white plaster and wooden surfaces, is a tribute to the immediate vernacular architecture around even if, as in other projects of the studio, without any form of mimicry.

The absence of a basement, the containment of the area dedicated to cars and downstream with a simple shade structure, the formation of a garden full of native woody species with dry stone terraces and the plan roof characterize the green conscious integration into the landscape of this house of generous proportions.

Exterior

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.

Interior

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.

Drawings

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.

Year: 2017
Structure: Wood
Client: Private
State: Completed
Location: Varese